Je host-dashboard toont alle boekingen die je hebt, zowel komende als eerdere. Vanaf het dashboard kun je een boeking openen, met de gast chatten, hen bellen, een overdracht starten of annuleren.
Waar je boekingen staan
Komende boekingen op je startpagina toont elke aankomende boeking met de datum, tijd, het aantal volwassenen en kinderen, je uitbetaling en de naam en foto van de gast.
Actie vereist: als een boeking je aandacht vereist (bijvoorbeeld een onbevestigde aanvraag), verschijnt er een sectie Actie vereist boven de komende boekingen met een teller.
Schema: je volledige boekingslijst. Tik op een boeking om de details ervan te openen.
Gearchiveerde boekingen: eerdere en geannuleerde boekingen. Je kunt vanaf beide pagina's schakelen tussen het schema en het archief.
Wat je ziet als je een boeking opent
Titel van de ervaring, start- en einddatum en -tijd, duur.
Aantal volwassenen en kinderen, boekingsreferentie.
Wat is inbegrepen en uitgesloten.
Het profiel van de gast en eventuele speciale verzoeken die ze tijdens het boeken hebben toegevoegd.
Het ontmoetingspunt.
Betalingsgegevens en je uitbetaling.
Een Help-sectie met een link naar het helpcentrum, waar je ook contact met ons kunt opnemen over de boeking.
Als de boeking via een partner zoals Viator is binnengekomen, verschijnt er bovenaan een Partnerboeking-banner met de naam van de partner.
Acties die je kunt ondernemen
Vanuit de boekingsdetails kun je:
Chatten met de gast (niet beschikbaar voor partnerboekingen, zie Partnerboekingen).
De gast bellen als hun telefoonnummer wordt weergegeven.
De boeking overdragen aan een andere host (zie Een boeking overdragen aan een andere host).
De boeking annuleren (zie Hoe annuleer je een boeking).
Een onbevestigde boekingsaanvraag accepteren of afwijzen.
Goed om te weten
Als je een boeking niet kunt uitvoeren, is overdragen aan een andere host beter dan annuleren omdat de gast dan zijn reis behoudt. Zowel overdragen als annuleren hebben invloed op je boekingsvoltooiingspercentages.
Als de gast de boeking wijzigt of annuleert, verschijnt de update in de boekingsdetails en als een melding.
